Ibanez gitaren

Ibanez is een merk van elektrische en akoestische gitaren dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en veelzijdigheid. De gitaren van Ibanez worden gebruikt door muzikanten in allerlei genres, van rock en metal tot jazz en blues.

Een van de kenmerkende aspecten van Ibanez-gitaren is hun gebruik van dunne en gemakkelijk te bespelen halsen. Dit maakt ze populair bij muzikanten die snelheid en precisie willen behalen bij het spelen van snelle licks en solos.

Ibanez biedt een breed scala aan modellen, van vintage-stijl gitaren tot moderne metalgitaren met scherpe punten en uitgesproken designs. Ze maken ook acoustische gitaren, basgitaren en andere muziekinstrumenten.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige elektrische gitaar met een goede speelbaarheid en veelzijdigheid, dan is een Ibanez-gitaar zeker een goede keuze.

7 populaire elektrische Ibanez gitaren

 1. Ibanez RG: De Ibanez RG is een populaire keuze onder metalgitaristen vanwege zijn scherpe punten en snelle hals. Het is een van de meest veelzijdige modellen van Ibanez en wordt gebruikt in allerlei muziekstijlen.
 2. Ibanez S: De Ibanez S is een klassiek model met een vintage-uitstraling en een dunne, gemakkelijk te bespelen hals. Het is een populaire keuze voor muzikanten die van snelle licks en solos houden.
 3. Ibanez JEM: De Ibanez JEM is een ander populair model onder metalgitaristen vanwege zijn opvallende designs en scherpe punten. Het is ontworpen door gitaarlegende Steve Vai en is bekend om zijn krachtige toon en hoge speelbaarheid.
 4. Ibanez AS: De Ibanez AS is een jazz-model met een klassieke, vintage-uitstraling. Het heeft een dunne hals en een comfortabele body, wat het een populaire keuze maakt voor muzikanten die jazz spelen.
 5. Ibanez Artcore: De Ibanez Artcore is een serie van semi-akoestische gitaren die geschikt zijn voor allerlei muziekstijlen, van jazz tot blues en rock. Ze zijn bekend om hun warme, ronde toon en comfortabele speelbaarheid.
 6. Ibanez Talman: De Ibanez Talman is een andere populaire keuze voor muzikanten die van vintage-stijl gitaren houden. Het heeft een unieke, retro-uitstraling en een gemakkelijk te bespelen hals.
 7. Ibanez Iceman: De Ibanez Iceman is een kenmerkend model van het merk, met een opvallende, futuristische vormgeving. Het is een populaire keuze onder rock- en metalgitaristen vanwege zijn krachtige toon en duurzame bouw.

En 5 populaire akoestische Ibanez gitaren

 1. Ibanez AEG: De Ibanez AEG is een serie van akoestische elektrische gitaren die geschikt zijn voor allerlei muziekstijlen. Ze zijn voorzien van pickups en elektronica, zodat ze ook versterkt kunnen worden.
 2. Ibanez AF: De Ibanez AF is een serie van folk-stijl akoestische gitaren met een klassieke, vintage-uitstraling. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig tonewood en hebben een warme, ronde toon.
 3. Ibanez Talman TCM: De Ibanez Talman TCM is een akoestische gitaar met een unieke, retro-uitstraling. Het is een populaire keuze voor muzikanten die op zoek zijn naar een gemakkelijk te bespelen instrument met een warme toon.
 4. Ibanez PC: De Ibanez PC is een serie van akoestische pianogitaren met een uniek, slank ontwerp. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig tonewood en hebben een warme, ronde toon.
 5. Ibanez Artwood: De Ibanez Artwood is een serie van akoestische gitaren die bekend staan om hun hoge kwaliteit en veelzijdigheid. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig tonewood en hebben een warm, rijk geluid. Ze zijn geschikt voor allerlei muziekstijlen, van folk tot rock en blues.

Kijk hier voor alles van Ibanez