PRS gitaren

PRS (Paul Reed Smith) is een merk van gitaarbouwers dat bekend staat om hun hoogwaardige, handgemaakte elektrische gitaren. Het bedrijf werd opgericht in 1985 door Paul Reed Smith en is gevestigd in Stevensville, Maryland.

PRS gitaren zijn bekend om hun hoge kwaliteit en aandacht voor detail. Ze worden gemaakt van duurzame materialen, zoals mahoniehout voor de hals en toets en kersen- of esdoornhout voor de body. PRS maakt zowel solid body als hollow body gitaren en biedt een breed scala aan modellen, van vintage-inspired tot modern en high-performance.

Een ander opvallend kenmerk van PRS gitaren is hun unieke tremolo-systeem, bekend als de “PRS Tremolo”, dat een zeer stabiele stem behoudt terwijl de gitaar wordt gebruikt. PRS gitaren zijn ook bekend om hun hoogwaardige pickups, waaronder de PRS Humbucking pickups en de PRS Singlecoil pickups.

PRS gitaren worden veel gebruikt door professionele muzikanten en zijn ook populair onder collectors en gitaristen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardig instrument. Ze zijn bekend om hun comfortabele speelbaarheid en uitstekende geluidskwaliteit, wat maakt dat ze een geweldige keuze zijn voor zowel beginners als gevorderde gitaristen.

De meest belangrijke PRS modellen

Er zijn verschillende modellen van PRS gitaren, elk met hun eigen unieke kenmerken en specificaties. Hieronder zijn enkele van de meest populaire modellen:

 1. PRS Custom 24: Dit is een van de meest populaire modellen van PRS en wordt vaak gezien als het vlaggenschip van het merk. Het heeft een kersen- of esdoornhouten body, een mahoniehouten hals en toets en twee PRS Humbucking pickups. Het is een solide body gitaar met een Tremolo-systeem en een 24-frets toets.
 2. PRS Silver Sky: Dit is een solid body gitaar die geïnspireerd is op de klassieke designs van de jaren 60. Het heeft een mahoniehouten body en hals en een toets van palissanderhout, evenals twee PRS Singlecoil pickups.
 3. PRS SE Custom 24: Dit is een betaalbare versie van de PRS Custom 24 die speciaal is ontworpen voor beginnende gitaristen of muzikanten op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig instrument tegen een betaalbare prijs. Het heeft veel van dezelfde kenmerken als de Custom 24, zoals een kersen- of esdoornhouten body, een mahoniehouten hals en toets en twee PRS Humbucking pickups.
 4. PRS Hollowbody II: Dit is een hollow body gitaar met twee PRS Humbucking pickups en een mahoniehouten body en hals. Het heeft een uitstekende resonantie en een rijk, warm geluid, wat het een geweldige keuze maakt voor jazz en blues muzikanten.
 5. PRS S2 Custom 24: Dit is een solide body gitaar met een mahoniehouten body en hals, een palissanderhouten toets en twee PRS Humbucking pickups. Het is een veelzijdige gitaar die geschikt is voor verschillende muziekstijlen.
 6. PRS McCarty 594: This is a solid body guitar with a mahogany body and neck and a rosewood fingerboard. It has two PRS Humbucking pickups and a vintage-style tremolo system. It is known for its warm, rich tone and smooth playability.
 7. PRS SE Mark Holcomb: This is a solid body guitar with a mahogany body and a maple neck and fingerboard. It has two PRS Humbucking pickups and a Floyd Rose tremolo system. It is designed for heavy metal and hard rock players, with a fast and aggressive sound.
 8. PRS SE Paul’s Guitar: This is a solid body guitar with a mahogany body and a maple neck and fingerboard. It has two PRS Humbucking pickups and a PRS Tremolo system. It is a versatile guitar that can handle a wide range of music styles.
 9. PRS CE 24: This is a solid body guitar with a mahogany body and a maple neck and fingerboard. It has two PRS Humbucking pickups and a PRS Tremolo system. It is known for its bright and punchy sound, making it a great choice for rock and blues players.
 10. PRS SE Standard: This is a solid body guitar with a mahogany body and a maple neck and fingerboard. It has two PRS Humbucking pickups and a PRS Tremolo system. It is a budget-friendly option that offers many of the same features as PRS’s more expensive models.
 11. PRS McCarty 594: Dit is een solid body gitaar met een mahoniehouten body en hals en een palissanderhouten toets. Het heeft twee PRS Humbucking pickups en een vintage-style tremolo-systeem. Het is bekend om zijn warme, rijke klank en gladde speelbaarheid.
 12. PRS SE Mark Holcomb: Dit is een solid body gitaar met een mahoniehouten body en een esdoornhouten hals en toets. Het heeft twee PRS Humbucking pickups en een Floyd Rose tremolo-systeem. Het is ontworpen voor heavy metal en hardrock muzikanten, met een snelle en agressieve sound.
 13. PRS SE Paul’s Guitar: Dit is een solid body gitaar met een mahoniehouten body en een esdoornhouten hals en toets. Het heeft twee PRS Humbucking pickups en een PRS Tremolo-systeem. Het is een veelzijdige gitaar die geschikt is voor een breed scala aan muziekstijlen.
 14. PRS CE 24: Dit is een solid body gitaar met een mahoniehouten body en een esdoornhouten hals en toets. Het heeft twee PRS Humbucking pickups en een PRS Tremolo-systeem. Het is bekend om zijn heldere en punchy sound, wat het een geweldige keuze maakt voor rock- en bluesmuzikanten.
 15. PRS SE Standard: Dit is een solid body gitaar met een mahoniehouten body en een esdoornhouten hals en toets. Het heeft twee PRS Humbucking pickups en een PRS Tremolo-systeem. Het is een betaalbare optie die veel van dezelfde kenmerken biedt als de duurdere modellen van PRS.

Meer weetjes over PRS gitaren

Hier zijn enkele extra feiten over dit merk:

 • PRS heeft ook een lijn van acoustische gitaren, bekend als de PRS SE Acoustics. Deze gitaren zijn gemaakt met behulp van verschillende houtsoorten, zoals mahonie, esdoorn en palissander, en hebben een warme en gedetailleerde klank.
 • PRS heeft ook een lijn van basgitaren, bekend als de PRS SE Basses. Deze gitaren zijn ontworpen voor professionele bassisten en bieden een uitstekende speelbaarheid en een rijk, full-bodied geluid.
 • PRS werkt samen met verschillende professionele muzikanten om hun gitaren te ontwerpen en te testen. Dit omvat onder andere Carlos Santana, Al Di Meola en Mark Tremonti.
 • PRS heeft ook een aantal accessoires beschikbaar, zoals gigbags, koffers en gitaarbanden. Deze zijn gemaakt met dezelfde aandacht voor detail en kwaliteit als de gitaren zelf.
 • PRS heeft ook een aantal muziekwinkels in de Verenigde Staten, waar gitaristen hun gitaren en accessoires kunnen kopen en testen. Ze hebben ook een online winkel waar gitaristen hun gitaren kunnen kopen en laten verzenden naar hun huis.

Akoestische PRS gitaren

PRS SE Acoustics zijn een lijn van akoestische gitaren die zijn ontworpen door PRS om te voldoen aan de behoeften van professionele muzikanten. Ze zijn gemaakt van verschillende houtsoorten, zoals mahonie, esdoorn en palissander, en hebben een warme en gedetailleerde klank.

Er zijn verschillende modellen van PRS SE Acoustics beschikbaar, waaronder de PRS SE A60E, een full-size dreadnought gitaar met een spruce top en mahoniehouten zijkanten en achterkant. De PRS SE Angelus A40E is een full-size concert gitaar met een spruce top en mahoniehouten zijkanten en achterkant. De PRS SE Angelus Cutaway A40E is een full-size concert gitaar met een spruce top en mahoniehouten zijkanten en achterkant en een cutaway voor gemakkelijker toegang tot de hogere fretten.

PRS SE Acoustics zijn ook voorzien van hoogwaardige hardware, zoals PRS Stoptail bruggen en PRS-designed tuners. Ze zijn ook verkrijgbaar met verschillende soorten pickups, zoals de PRS/LR Baggs pickup, die is ontworpen om de natuurlijke klank van de gitaar te behouden wanneer deze wordt versterkt.

PRS SE Acoustics zijn geweldige opties voor professionele muzikanten die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardig akoestisch instrument met een uitstekende geluidskwaliteit en speelbaarheid. Ze zijn ook geschikt voor gitaristen die op zoek zijn naar een betaalbare optie met veel van dezelfde kenmerken als PRS’s duurdere akoestische modellen.

Kijk hier voor alles van PRS