Kemper Profiler Stage Review

De Kemper Profiler Stage is een zeer krachtig multieffectpedaal dat speciaal is ontworpen voor live optredende gitaristen. Het is een veelzijdige en robuuste oplossing voor het creëren, aanpassen en beheren van geluiden voor gitaar en bas. De Kemper profiling-techniek maakt het mogelijk om zeer nauwkeurige simulaties te maken van bestaande versterkerconfiguraties, inclusief kabinet- en microfoonopname. Dit biedt de mogelijkheid voor gitaristen om hun eigen geluid te creëren en te finetunen, waardoor ze hun eigen geluid tot in het kleinste detail kunnen aanpassen en perfectioneren.

Een van de belangrijkste voordelen van de Kemper Profiler Stage is de grote verscheidenheid aan interne bewerkingsmogelijkheden die het biedt. Dit omvat diverse ground effect emulaties, master effecten, equalizer, gain, amp definition, power sagging en meer. Hierdoor kunnen gitaristen hun geluiden verder bewerken en perfectioneren, waardoor ze hun eigen persoonlijke stijl en geluid kunnen creëren. Daarnaast worden er een groot aantal uitstekende versterkerprofielen meegeleverd, zodat gitaristen zonder al te veel moeite het geluid van hun eigen versterker kunnen reproduceren en aanpassen.

Een ander belangrijk voordeel van de Kemper Profiler Stage is de combinatie van de Kemper Profiler-gitaarversterker en de Profiler Remote foot controller in één pedalboard. Dit is een complete profiler met dezelfde functies en de legendarische sound van de bekende Profiler Heads. Deze combinatie maakt het mogelijk om performances te beheren en te programmeren, evenals rig switches en complexe parameter morphs te beheren. Het verlichte display is ook goed leesbaar in zonlicht, waardoor het ideaal is voor gebruik op het podium. Bovendien zijn de afmetingen van het apparaat handig voor transport, zodat het gemakkelijk kan worden meegenomen naar optredens.

Een ander belangrijk aspect van de Kemper Profiler Stage is de connectiviteit die het biedt. Het heeft een brede selectie van ingangen, waaronder een 6,3 mm Jack-ingang, vier 6,3 mm stereo Jack Return-ingangen, twee XLR / 6,3 mm Jack Main Out L & R-uitgangen, twee 6,3 mm Jack Monitor Out L & R-uitgangen, twee 6,3 mm Jack Send 1 & 2-uitgangen, vier 6,3 mm stereo Jack Footswitch / Exp pedaal 1-4-ingangen, een 3,5 mm stereo Jack Headphone Out en MIDI In / Out / Thru- en S / PDIF In / Out-aansluitingen. Bovendien heeft het apparaat een USB-poort voor gemakkelijke verbinding met computers en andere digitale apparatuur.

Een mogelijke tekortkoming van de Kemper Profiler Stage is dat de bijpassende case niet bij de levering is inbegrepen. Dit betekent dat gebruikers een extra uitgave moeten doen om hun apparaat te beschermen tijdens het transport. Dit kan een punt van overweging zijn voor degenen die vaak onderweg zijn met hun apparatuur. Het is ook vermeldenswaard dat de Kemper Profiler Stage een zeer krachtig apparaat is dat een hoogwaardige tonale weergave en veel bewerkingsmogelijkheden biedt. Dit betekent echter wel dat er enige leercurve kan zijn bij het leren kennen en gebruiken van alle functies van het apparaat.

Een ander mogelijk nadeel van de Kemper Profiler Stage is dat er geen XLR-aansluitingen beschikbaar zijn op het apparaat. Hoewel het apparaat wel beschikt over 6,3 mm jack-ingangen en XLR / 6,3 mm jack-uitgangen, kan het ontbreken van XLR-aansluitingen een beperking zijn voor sommige gebruikers die specifieke behoeften hebben op het gebied van connectiviteit. Aan de andere kant kan het ontbreken van XLR-aansluitingen voor andere gebruikers helemaal geen probleem zijn, afhankelijk van hun setup en behoeften.

Over het algemeen is de Kemper Profiler Stage een indrukwekkend multieffectpedaal dat zeker de moeite waard is om te overwegen voor live optredende gitaristen. Met de Kemper profiling-techniek kunnen gitaristen het geluid van hun eigen versterker of andere versterkers nauwkeurig nabootsen en verwerken met behulp van de vele interne bewerkingsmogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat het gecreëerde geluid ver buiten de mogelijkheden van de originele versterker kan worden verwerkt en aangepast. Bovendien wordt de Kemper Profiling Amplifier geleverd met een groot aantal uitstekende versterkerprofielen, waardoor het niet strikt noodzakelijk is om eigen profielen te maken.

Een groot voordeel van de Kemper Profiler Stage is de combinatie van de Kemper Profiler-gitaarversterker en Profiler Remote foot controller in één pedalboard. Dit maakt het mogelijk om performances te beheren en programmeren, evenals rig switches en complexe parameter morphs te beheren. Het verlichte display is ook zeer handig en goed leesbaar, zelfs in zonlicht. Bovendien is het apparaat relatief compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is naar optredens en repetities. 

Als we de plus- en minpunten van de Kemper Profiler Stage op een rijtje zetten, dan zijn dit de belangrijkste:

Voordelen:

  1. Kemper Profiling-technologie: De Kemper Profiling-technologie is een geweldige functie die het mogelijk maakt om zeer nauwkeurige simulaties te maken van bestaande versterkerconfiguraties. Dit betekent dat je het geluid van je favoriete versterker eenvoudig kunt reproduceren, aanpassen en verwerken zonder al te veel moeite.

  2. Interne bewerkingsmogelijkheden: De Kemper Profiler Stage biedt veel interne bewerkingsmogelijkheden, zoals diverse ground effect emulaties, master effecten, equalizer, gain, amp definition, power sagging, enz. Hierdoor kun je het gecreëerde geluid verwerken tot ver buiten de mogelijkheden van de originele versterker.

  3. Inclusief versterkerprofielen: De Kemper Profiler Stage wordt geleverd met een groot aantal uitstekende versterkerprofielen, zodat het niet strikt noodzakelijk is om eigen profielen te maken. Dit maakt het voor het eerst mogelijk om het geluid van je eigen versterker exact te reproduceren, aan te passen (indien gewenst) en deze zonder al te veel moeite ter beschikking te hebben om te oefenen, in de studio of op het podium.

  4. Combinatie van Kemper Profiler-gitaarversterker en Profiler Remote foot controller: De combinatie van de Kemper Profiler Stage en de Profiler Remote foot controller maakt het mogelijk om performances te besturen, beheren en programmeren, evenals rig switches en complexe parameter morphs te beheren.

  5. Verlicht display: Het verlichte display van de Kemper Profiler Stage is goed leesbaar, zelfs in zonlicht.

  6. Compact en draagbaar: De Kemper Profiler Stage is compact en draagbaar, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is naar optredens en repetities.

Nadelen:

  1. Bijpassende case niet inbegrepen: Een mogelijke tekortkoming van de Kemper Profiler Stage is dat de bijpassende case niet bij de levering is inbegrepen. Dit betekent dat gebruikers een extra uitgave moeten doen om hun apparaat te beschermen tijdens het transport.

  2. Geen XLR input: De Kemper Profiler Stage heeft geen XLR input, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

  3. Hoge prijs: De Kemper Profiler Stage is een duur apparaat en kan voor sommige gebruikers te duur zijn.

YouTube