Squier Jazzmaster 40th Anniversary review

De Squier Jazzmaster 40th Anniv is een prachtige gitaar die is ontworpen om de kenmerken van de klassieke Jazzmaster-gitaar te herhalen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste kenmerken van deze gitaar.

 1. Geluidskwaliteit: De Squier Jazzmaster 40th Anniv heeft een prachtig, warm geluid dat perfect is voor zowel klassieke rock als blues. De gitaar heeft een geweldige respons op de gitaar en levert een heldere klank die geweldig klinkt bij zowel zachte als harde spelstijlen.
 2. Bouwkwaliteit: De Squier Jazzmaster 40th Anniv is een prachtig vormgegeven gitaar die is gemaakt van hoogwaardige materialen. De gitaar voelt stevig en solide aan en lijkt bestand te zijn tegen veelvuldig gebruik.
 3. Elektronica: De Squier Jazzmaster 40th Anniv is uitgerust met een geweldige elektronica, inclusief twee toonregelaars en een volume-regelaar. Dit maakt het mogelijk om een breed scala aan geluiden te creëren, van helder en schoon tot rauw en overstuurd.
 4. Hals en toets: De hals van de Squier Jazzmaster 40th Anniv is gemaakt van esdoornhout en heeft een C-vormige profiel. Dit maakt het gemakkelijk om snel over de toets te glijden en snelle licks te spelen. De toets is gemaakt van palissander en heeft 21 medium jumbo frets, wat zorgt voor een geweldig speelcomfort.
 5. Hardware: De Squier Jazzmaster 40th Anniv is uitgerust met kwalitatief hoogwaardige hardware, zoals een vintage-stijl tremolo-brug, die zorgt voor een geweldige vibrato.
 6. Cosmetica: De Squier Jazzmaster 40th Anniv is een prachtige gitaar met een uniek, vintage uiterlijk. De afwerking is geweldig en geeft de gitaar een echt professioneel uiterlijk.

PLUSPUNTEN:

 • Prachtig, warm geluid
 • Hoogwaardige bouwkwaliteit
 • Uitstekende elektronica
 • Comfortabele hals en toets
 • Kwalitatief hoogwaardige hardware
 • Mooie cosmetica

MINPUNTEN:

 • Sommige gebruikers hebben gemeld dat de gitaar een beetje zwaar kan zijn, wat kan leiden tot vermoeidheid tijdens langer spelen.
 • Andere gebruikers hebben gemeld dat de afstelling van de tremolo-brug soms moeilijk kan zijn, vooral voor degenen die niet vertrouwd zijn met het instellen van gitaren.
 • Sommige gebruikers hebben ook gemeld dat de kwaliteit van de snaren die bij de gitaar worden geleverd, niet altijd de beste is en dat ze snel moeten worden vervangen.
 • Ook sommige recensie zeggen dat de stemmechanieken niet altijd even nauwkeurig zijn, wat kan leiden tot problemen bij het stemmen van de gitaar.