Larry Carlton S7 2nd Gen Review

De Larry Carlton S7 2nd Gen is een gitaar die ontworpen is in samenwerking met de legendarische jazzgitarist Larry Carlton. Het is een veelzijdige gitaar die geschikt is voor verschillende genres en speelstijlen. In deze review zullen we de belangrijkste kenmerken van de gitaar bespreken en onze ervaringen delen.

Body: Alder en Bolted Neck: Roasted Maple

De Larry Carlton S7 2nd Gen heeft een body gemaakt van alder, wat zorgt voor een gebalanceerde klank met een goede sustain. De hals is bevestigd met een bolt-on constructie en is gemaakt van geroosterd esdoorn, wat zorgt voor een stabiele en comfortabele speelervaring. De hals heeft een C-profiel en een vingerbordradius van 241 mm (9,5 inch), wat zorgt voor een comfortabele grip en een goede speelbaarheid.

Fingerboard: Roasted Maple en Abalone Dots

Het vingerbord van de Larry Carlton S7 2nd Gen is ook gemaakt van geroosterd esdoorn en is voorzien van abalone dots als inlays. Dit geeft de gitaar een elegante uitstraling en zorgt voor een goede zichtbaarheid van de posities op het vingerbord. De topkam is gemaakt van bot en heeft een breedte van 42 mm (1,65 inch), wat zorgt voor een goede bespeelbaarheid van de snaren.

Pickups: S7 Zebra Humbucker en S7 Single Coils

De Larry Carlton S7 2nd Gen heeft een set pickups die speciaal ontworpen zijn voor deze gitaar. De brugpickup is een S7 Zebra Humbucker, die een krachtige en heldere klank levert met veel sustain. De middelste en halspickup zijn beide S7 Single Coils, die een heldere en gebalanceerde klank leveren met een goede definitie en articulatie. De pickups kunnen worden geregeld met een volume- en toonknop, die voorzien is van een push/pull-functie om de pickups te splitsen en zo meer klankopties te bieden. De pickups kunnen worden geselecteerd met een 5-weg schakelaar.

De Larry Carlton S7 2nd Gen is een veelzijdige gitaar die geschikt is voor verschillende genres en speelstijlen. De body van alder en de hals van geroosterd esdoorn zorgen voor een gebalanceerde klank en een comfortabele speelervaring. De abalone dots op het vingerbord geven de gitaar een elegante uitstraling en de pickups bieden veel klankopties. Kortom, de Larry Carlton S7 2nd Gen is een uitstekende keuze voor gitaristen die op zoek zijn naar een veelzijdige en hoogwaardige gitaar.

YouTube